Losloopgebied Bussloo

Bussloo is deze maand het losloopgebied van de maand!

De recreatieplas Bussloo is alleen toegankelijk met honden tussen 1 oktober en 30 april. Bussloo is groot, er zijn enkele duizenden parkeerplaatsen verspreid over het hele terrein en er is voldoende water om in te zwemmen. Op zonnige zondagen kan het hier vrij druk zijn.
Er zijn drie verschillende rondes mogelijk: een grote ronde, middelgroot en klein. De grote rond is 8.2km lang, de middelgrote ronde is 5.8km en de kleine ronde is 2.6km lang. Wanneer je de grote of middelgrote ronde loopt, moet je er even bij stil staan dat deze route aan de zuidkant van het meer over het nudistenstrand loopt. Aan het begin en eind van het seizoen betekent dit dat er vaak mensen liggen te zonnen. Honden kort houden of aan de lijn houden is dan wel netjes om de overlast te beperken.
Parkeren kost in het laagseizoen (vanaf 1 oktober) €3,- en in het hoogseizoen €5,-. Het is ook mogelijk om een abonnement aan te schaffen bij Leisure Lands (€32,50). Deze organisatie exploiteert meerdere recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg en een abonnement verschaft toegang tot al deze gebieden.
De brug over het meer van Bussloo, waarmee de 3 verschillende rondes zijn gemaakt.
Zonneweide aan de noordzijde van de kleine ronde
Een zonneweide van Bussloo aan de zuidzijde
De westelijke oever

Een gedachte over “Losloopgebied Bussloo”

Geef een reactie