Losloopgebieden Limburg

Limburg is de langstgerekte en smalste provincie van Nederland, met veel natuurschoon. Van noord naar zuid zijn op diverse plaatsen afgravingen te vinden (zowel zand als grind) en diverse heuvelgebieden: in het noorden de Maasduinen en het Rijk van Nijmegen (grens met Gelderland). Verder naar het zuiden de Meinweg (tussen Venlo en Roermond) en uiteraard het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Dit biedt diverse mogelijkheden om met de hond lekker los te lopen.

Losloopgebied Eendenmeer

Plaats: Nieuw Bergen

Adres: Oude Baan

Kaart: Klik hier

Bijzonderheden:
Onderdeel van natuurgebied de Maasduinen. De honden kunnen hier lekker zwemmen (maar het water stinkt ontzettend, dus veel plezier). Elders in het gebied, richting Wellerlooi, zijn honden überhaupt niet toegestaan.


Boswachterij Afferden

Plaats: Afferden

Adres: Kapelstraat, parkeerplaats (gezien vanuit het dorp) aan de rechterkant, ongeveer 200m nadat de verharding is opgehouden.
Kaart: Klik hier
Bijzonderheden:
Onderdeel van natuurgebied de Maasduinen. Prachtig wandelgebied, maar hou de honden buiten dit gebied aangelijnd ivm. begrazing door geiten en Schotse Hooglanders.


Losloopgebied Mookerplas

Plaats: Plasmolen
Adres: Kromvenpad
Kaart: Klik hier
Bijzonderheden:
Onderdeel van Leisure Lands, honden alleen toegestaan tussen 1 oktober en 1 mei, betaald parkeren. Tip: parkeer in Plasmolen (parkeerplaats Muldershofweg). Hier is alle horeca te vinden. Loop vanaf de parkeerplaats het bos in en volg het pad. Neem na afloop een lekker ijsje bij IJssalon Clevers of uiteraard een hapje of drankje elders aan het plein.


Naam: Kitskensberg

Plaats: Roermond
>Adres: Ratommerweg
Kaart: Klik hier
Bijzonderheden:


Schaatsvijver

Plaats: Roermond
Adres: Achilleslaan
Kaart: Klik hierBijzonderheden:
Zowel aan de zuid- als aan de noordkant van de schaatsvijver is een losloopgebied voor honden.


Sint-Pietersberg

Plaats: Maastricht
Adres: Poppelmondeweg
Kaart: Klik hier
Bijzonderheden:
Boven op de berg bij de parkeerplaats start het losloopgebied

Geef een reactie