Met de hond op pad

Veel mensen gaan graag op pad met hun hond(en), lekker wandelen, sporten, naar de markt of zelfs samen uit eten. Heel erg leuk, maar ook heel erg leerzaam. Zo leert je hond veel verschillende situaties en mensen kennen en kun je samen veel avonturen beleven.

Wandelen

Veel mensen houden er van om echt uit wandelen te gaan met hun hond. Lekker het bos in, of de heide op.
Soms kom je echter op het punt dat je eens een andere wandeling wil maken dan de rondjes die je meestal loopt.
Deze pagina’s kunnen je dan wat verse inspiratie bieden. Ook als je eens ergens op vakantie bent binnen Nederland en je bent benieuwd waar je in de buurt lekker kan wandelen met je hond, kun je hier veel informatie vinden. Deze informatie is speciaal vanuit baas-hond oogpunt beschreven, zo vind je dus specifieke informatie over het hoe, wat, en waar bij het wandelen met je hond.

Losloopgebieden

Op de meeste plaatsen in Nederland moet je je hond aangelijnd houden. Wil je toch je hond graag eens los kunnen laten dan zijn de losloopgebieden hiervoor een geschikte plaats. Er zijn heel veel losloopgebieden te vinden in Nederland, alleen moet je dan wel net weten waar ze zitten. Op deze pagina’s geven we een overzicht van veel losloopgebieden in Nederland, zodat je kan kijken waar je terrecht kan.

Sporten

Sporten met je hond is heel erg leuk en buiten dat ook goed voor de gezondheid van zowel je hond als jezelf. Zo kun je met je hond samen hardlopen. Dit maakt het hardlopen nog leuker en misschien ook wel makkelijker vol te houden, want de meeste honden zijn niet zo snel moe. Ook het meelopen naast de fiets vinden veel honden leuk. Dit is dan ook een makkelijke manier om je hond mee te nemen ergens naar toe. Ook kun je bij veel hondenscholen of -verenigingen terrecht voor sporten zoals dogfrisbee, combisport of doggydance. Het sporten met je hond verbeterd vaak de band die je met je hond hebt, zoals genoemd is het gezond en het is een goede manier om wat te doen met de soms eindeloze energie van je hond. Op deze pagina’s vind je informatie over de verschillende sporten die je kan doen met je hond, wat houdt het precies in? is mijn hond hier geschikt voor? en hoe pak ik het aan? Zo kun je werken aan een sportief leven voor zowel baas als hond.

Uit eten

Ook uit eten met je hond kan heel erg leuk zijn, en bij sommige gelegenheden hoort je hond er ook gewoon bij. Ook als je op vakantie bent met je hond is het vaak handig dat je hond mee kan naar een restaurant.
Je kan echter niet zomaar elk restaurant binnenlopen met je hond, niet overal wordt het meebrengen van je hond gewaardeerd of toegestaan. Op deze pagina’s vind je tips over het meenemen van je hond naar een restaurant en vind je lijsten van restaurants waarvan bekend is dat je je hond mee mag nemen.

Openbaar vervoer

Soms is het ook handig om je hond mee te kunnen nemen in het openbaar vervoer. Als je bijvoorbeeld geen ander vervoer hebt op dat moment en ook tijdens je vakantie met je hond kan het van pas komen. In de meeste vormen van openbaar vervoer in Nederland ben je welkom met je hond. Voor specifieke informatie, voorwaarden en tips kijk je op deze pagina’s.

Wandelen op de hei met je hond