Met de hond… uit eten

Het is natuurlijk heel erg gezellig als onze trouwe viervoeters mee kunnen als wij ergens een hapje gaan eten. Op deze pagina’s kun je per provincie restaurants vinden waar je welkom bent met je hond. Verder worden er nog tips gegeven voor het meenemen van je hond naar een restaurant, zo wordt het uit eten een succes voor zowel baas als hond. Heb je zelf nog aanvullingen zoals restaurants waar je goed met je hond terrecht kan of tips, dan kun je deze onderaan deze pagina invullen. Je kan ook altijd mailen!

 

Restaurants in Drenthe Restaurants in Flevoland Restaurants in Friesland
Restaurants in Gelderland Restaurants in Groningen Restaurants in Limburg
Restaurants in Noord-Brabant Restaurants in Noord Holland Restaurants in Overijssel
Restaurants in Utrecht Restaurants in Zeeland Restaurants in Zuid Holland

 

Tips voor met je hond naar een restaurant

Bedenk goed of je jezelf en je hond er een plezier mee doet
Niet elke hond is even geschikt en geniet er van en besef dat je er zelf wat werk mee kan hebben in het restaurant.
Vraag vooraf bij het reserveren of je je hond mee kan nemen
Mogelijk zijn er toch omstandigheden waardoor het toch niet zo wenselijk is (bijv.al een aantal andere reserveringen met honden) en zo voorkom je teleurstellingen.
Vraag bij de reservering evt. een plekje in een hoek of buiten
Zo kan je hond lekker liggen zonder anderen te storen of het personeel in de weg te liggen.
Laat je hond goed uit van te voren
Klinkt logisch, maar toch. Zwemmen of lekker modderen daarbij is natuurlijk niet zo handig. Een hond die lekker moe is, zal ook rustiger gaan liggen.
Zorg dat je hond van tevoren gegeten en gedronken heeft
Zo voorkom je bedelgedrag of onrust. In de meeste restaurants hebben ze meestal wel een bakje water voor je hond, maar zelf een meenemen is altijd safe. Mocht je’s zomers buiten in de zon zitten, dan moet vers drinkwater natuurlijk niet vergeten worden.
Zorg dat je hond altijd aangelijnd is
Ook al weet je zelf zeker dat je hond zal blijven liggen, hou ook rekening met andere mensen, zij weten dit niet en kunnen mogelijk angstig zijn voor honden.
Goed begin is het halve werk
Voordat je je hond voor de eerste keer meeneemt kan je eerst een keertje kort oefenen, drink dan bijv. alleen een kopje koffie in een restaurant en kijk of het goed gaat. Zo raakt de hond een beetje vetrouwd met de omgeving, de drukte en de geur van eten enz. Je kan evt het kussen of deken van de hond mee kunnen nemen, zo is duidelijk waar de hond moet liggen en ook dit is vertrouwd.
Zorg dat je het netjes achterlaat
Voorkom modderpoten en mochten er ongelukjes gebeuren, ruim het netjes op en zorg dat anderen er geen of zo min mogelijk last van hebben. Zorg ook dat je iets bij je hebt om snel wat op te kunnen ruimen, zoals een vaatdoekje, (poep)zakje of papieren zakdoekjes, dan kun je snel handelen mocht er een ongelukje ofzo gebeuren.