HOME > Met de hond op reis

Met de hond op reis

Tegen het einde van de winter beginnen mensen zich voor te bereiden op hun zomervakantie. Een moment om te bepalen of de hond wel of niet meegaat. Is het niet te ver, is het niet te warm? Vindt de hond het wel leuk om mee te gaan en willen wij de hond wel mee? Allemaal vragen die een ieder voor zich moet beantwoorden. Houd hierbij rekening met het feit dat het meenemen van de hond wel degelijk een flinke invloed kan hebben op de vakantie: de hond mag niet overal mee naar binnen (denk aan restaurants, musea, winkels), je hebt minder ruimte in de auto en moet wellicht vaker stoppen onderweg.

Maar natuurlijk is het ook super gezellig om de hond mee te nemen op vakantie! Als lid van het gezin hoort hij/zij erbij, ook tijdens de vakantie. Het is geweldig om je hond door de zee te zien rennen, wegduikend voor golven. Of over de rotsen springen in de bergen, of lange wandelingen te maken in uitgestrekte bossen.

Uiteraard dient er ook een beslissing genomen te worden over de accommodatie. Op de meeste campings zijn honden toegestaan, evenals in vele vakantiehuisjes. Maar ook in veel hotels zijn honden toegestaan. De extra kosten voor een huisdier verschillen van plaats tot plaats. In sommige gevallen is een huisdier gratis, in andere gevallen kosten ze 20 EUR per nacht. In alle gevallen wordt verwacht dat een hond goed onder appèl staat, het blaffen binnen de perken wordt gehouden en er geen agressieproblemen zijn ten aanzien van andere dieren en mensen, en dat de accomodatie netjes schoon wordt gehouden.


Om te beginnen kan je hier alvast een paklijst voor je hond downloaden!

Op de camping

Kamperen met je hond(en) op de camping, de meeste honden vinden het geweldig. Lekker veel buiten zijn, in het zonnertje in het gras liggen, kortom ook echt vakantie voor de hond! Ben je van plan om met je hond(en) te gaan kamperen op de camping? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier vindt je campings waar je welkom bent met je hond. Ook vind je aanvullende informatie voor een fijne kampeervakantie met je hond.

In een hotel

In veel hotels ben je welkom met je hond. Zelfs in een aantal luxe hotels! Op deze pagina vind je hotels waar je terrecht kunt met je hond. Ook vind je wat algemene informatie over het meenemen van je hond(en) naar een hotel. Waar moet je rekening mee houden als je je hond mee wilt nemen? welke spullen moet je meenemen? en welke regels gelden er in het algemeen?

In een huisje

Je kan je hond ook meenemen als je op vakantie gaat in een huisje of bungalow. Veel grote bungalow parken staan het meenemen van honden toe. Op deze pagina vind je vakantie huisjes waar je terrecht kan met je hond. Ook vind je de regels voor het meenemen van je hond naar enkele grote vakantieparken.

 bergwandelen met je hond bergwandelen met je hond