Zomervakantie 2009 (deel 2)

(deel 1)

Na 10 dagen nemen we een verrassend moeilijk afscheid in La Soupeze. We gaan onderweg naar de Alpen. Nog geen idee waar – maar dat zien we wel. We vertrekken aan het einde van de avond, omdat er extreme hitte wordt voorspeld. Gezien wij geen airco hebben in de Lupo betekent dit dat we ’s nachts moeten reizen, voor zowel Luna als onszelf. Bij Chamonix wordt het warm, bloedheet: tegen de 40 graden. Hier gaat de weg echter omhoog (en bij Martigny weer omlaag). We komen uit in Saas Grund, op een camping op 1500m hoogte. De mooiste camping waar ik in mijn leven ben geweest, in een prachtig dal met uitzicht over de Dom de Mischabel. De camping is aan een riviertje gelegen.

De volgende dag is een rustdag, het weer valt wat tegen en we gaan via de Simplonpas naar Domodossola, in Italië. Lopen over de markt vindt Luna altijd leuk, maar in Domodossola is het eigenlijk weer te warm. Het is altijd iets…

De dag hierop maak ik met Luna, zonder mijn vrouw, een flinke trektocht rondom de Mattmarksee tot 2600m hoogte. Hier draaien we om, en doet Luna me voor het eerst echt verbaasd staan. We staan voor een enorm blokkenveld, waar we doorheen moeten navigeren. Het pad loopt ergens en ik durf redelijk uit te sluiten dat ze de wegmarkeringen kan zien (verweerde wit-rode streepjes), en soms kan ik ze zelfs niet eens vinden. Maar mijn kleine heldin vindt zonder twijfel iedere keer het juiste pad. Ik denk dat ze dit op geur doet, en ze zal het later nog vaker doen. Vervuld van een vreemde soort trots lopen we door, zodat we na een tocht van een uur of zes de auto weer bereiken. Haar conditie is enorm, ze geniet en is vandaag goed te besturen. Het enthousiasme is beter te kaderen en omdat ik veel sneller loop zonder Marlies (sorry schat) past ons tempo beter bij elkaar. Bergaf moet ik soms zelfs voor haar inhouden.

We gaan ook naar Zermatt, met de Gornergratbahn naar Gornergrat.

Direct na terugkomst in Nederland gaan we even langs bij mijn schoonouders. Luna lijkt bang te zijn dat we haar achterlaten of iets dergelijks: ze kruipt in de auto, waar ze deze vakantie zoveel uren in heeft doorgebracht.

Geef een reactie