Zwemmen, zwemmen, zwemmen & de zomervakantie (1)

Onze Luna was al vroeg een echte waterrat. Vanaf dat we haar kennen eigenlijk. In haar eerste winter dook ze op de Renderklippen de vennetjes in, baggerend door sneeuw en ijs. Het maakte haar niet uit. Regelmatig liep ze over Bussloo met de ijspegels op de borst. We hadden maar 1 regel: als het koud is, dan sturen wij haar niet het water in. Maar ze mag dan nog steeds kiezen om zelf het water in te gaan. En ja, dat doet ze!

Luna heeft ook de hond van vrienden van ons leren zwemmen. Hij wilde nooit zwemmen, maar de aanblik van een stok in het water die door een ander werd opgehaald was té verleidelijk.

Dit was in het voorjaar van 2009, waarin we bezig waren met het plannen van onze zomervakantie. Ook deze zou volledig in het teken van Luna staan: we gaan naar La Soupeze, een speciale hondencamping in Frankrijk.

Camping La Soupeze is gelegen op ongeveer 1000km van ons huis, aan een riviertje op de grens van de Dordogne en de Haute-Vienne in een heuvelachtig en bebost landschap. De camping bestaat uit een groot glooiend veld waar de honden los mogen lopen, een bar met veldje er omheen waar de honden ook los mogen lopen. Verder is er een bos op de camping en uiteraard een veldje voor een stuk of 8 kampeerders. Iedereen hier is hondenliefhebber en de honden lopen dan ook heerlijk los door elkaar heen en vermaken zich opperbest.

Wij vermaken ons erg goed met Marco en Tamira, Ton & Gré, Klaas en Grietje en een aantal andere gasten. ’s Avonds lekker kaarten, koude biertjes drinken en de honden de honden laten.

Luna blijkt een dame te zijn die weet wat ze wil. Ze is verliefd op Max (een enorme Leonberger van Marco en Tamira), maar zij bepaald wat er wel of niet gebeurd. Ook blijkt Luna totaal gestoord te zijn. Het is bloedheet, en zwart als ze is blijft ze gewoon midden in de zon liggen. Tamira haalt haar regelmatig uit de zon, omdat ze het te heet vindt (het is ook 38 graden). Later leren we dat Luna uiteindelijk vanzelf opstapt, een plekje in de schaduw zoekt, wat drinkt en dan weer in de zon gaat liggen.

We gaan met Luna ook naar het Centraal Massief: ploeteren door de hoge begroeiing, spelen in de riviertjes en genieten van de vrijheid. Op de terugweg wordt Clermont-Ferrand bezocht. Het is heet in de stad, maar Luna vindt mensen altijd leuk en bijna alle mensen vinden Luna leuk, vooral als ze uit de fonteinen wil drinken.

Geef een reactie